Etusivu / Referenssit

Referenssit

sulje

Mall of Tripla

Mall of Tripla on kokonaisuus, jossa sijaitsee ostoskeskus, Pasilan juna-asema, asutusta, hotelli sekä bisnespysäköintiä, ja se tarjoaa perinteisten pysäköintiratkaisujen lisäksi helppokäyttöistä latauspalvelua sähköautoilijoille. Triplassa on lähes 300 operoimaamme latauslaitetta ja se on näin ollen malliesimerkki modernista ostoskeskuksesta, jonka suunnittelussa sähköautoilijat on huomioitu.

Triplassa on 148 hidasta latauspistettä sekä 130 nopeaa. Nopeat latauspisteet on hinnoiteltu hitaita kalliimmiksi. Hidaslatauspisteet on sijoitettu asukaspysäköintiin. Asukkaiden autot viettävät kohteessa pidemmän aikaa ja näin ollen hitaampi lataus riittää.

Valtatie 30

Valtatie 30 on tamperelainen toimistorakennus. Toimistotalon yli 1000 autopaikasta 230 on varustettu eTolpalla, joista 12 on nopeita lataustolppia. Kaikkia laitteita voi käyttää sekä lämmitykseen että lataukseen. Lisäksi kohteeseen on asennettu julkinen latauspiste, joka osaltaan tuo tuottoja kiinteistölle. Lämmitys on kohteessa ulkolämpötilaan pohjautuvaa ja ilmaista mutta lataus maksaa lataustehosta riippuen.

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston Hervannan kampus on yksi ensimmäisiä kohteitamme ja esimerkki laajasta kokonaisuudesta, jossa erilaiset pysäköintiroolit ja ratkaisut yhdistyvät. Operoimme nykyisin kaikkien Tampereen yliopiston kampusten pysäköintiluvat niin opiskelijoille, yliopiston henkilökunnalle kuin kampusalueella työskenteleville muiden tahojen työntekijöillekin ja lisäksi tarjoamme eTolpan avulla lämmitys- ja latauspalveluita alueiden käyttäjille.

sulje

Tampereen Sähkölaitos

Tampereen sähkölaitos tarjoaa sähköautojen latauspalvelua asiakkailleen. Taustajärjestelmänä käytetään eParkingia. Latauslaitteet saa joko kuukausimaksullina tai ostettuna omaksi.

Kemijärven kaupunki

Suomen pohjoisimmat eTolpat sijaitsevat Kemijärvellä. Kemijärven kaupunki on voimakkaasti investoinut latausratkaisuihin ja kaikissa remontoiduissa kohteissa on lämpötolpat korvattu latauksen mahdollistavilla eTolpilla. Kaupungin kannalta ei ole väliä mihin sähköä käytetään, jokainen kilowattitunti maksetaan erikseen.

Arabianranta

Suomen suurin eTolppien kokonaisuus löytyy Arabianrannasta. Yli 30 taloyhtiötä ja 1400 autopaikkaa käsittävän pysäköintikokonaisuuden kaikki autopaikat on varustettu eTolpilla.

sulje

As Oy Taavinmaja

Remontin yhteydessä kaikki kerralla kuntoon. Kohteessa päätettiin toteuttaa kaikki tolpat älyllä, mutta asukkaalle tarjottiin mahdollisuus tilata 22 kW latauslaite autopaikalleen. Yli 60% asukkaista päätyi nopeampaan tolppaan. Jokaisesta tolpasta löytyy kuitenkin myös sukopistoke autonlämmitystä ja imurointia varten.

As Oy Vihdin Hopeaseppä

Latausratkaisut mahdollisimman helposti. Taloyhtiössä oli jo täyssähköauto ja ladattava hybridi oli tulossa. Jotain piti keksiä vanhentuneiden lämmitystolppien tilalle. Taloyhtiö näki eTolpan helppouden ja sen tuomat älykkäät pilvipalvelut hyödyllisiksi eduiksi niin asukkaille, hallinnolle kuin osakkaillekin. eTolpan avulla taloyhtiö laskuttaa sähkön käytöstä sekä lämmityskäyttäjiä, että auton lataajia tasapuolisesti.

Purotie 3:n parkkihalli

Kohteessa oli lämmin parkkihalli ilman latausinfraa. Urakoitsijakumppanimme toteutti kohteeseen uudet keskukset ja kaapeloinnit sekä 11 kW eTolppien asennukset. Katso tästä projektin toteutus.

sulje

Valurinkujan Pysäköinti Oy

Latausratkaisut helposti pikaliittimellä. Lähes 80 autopaikan toteutus älylle kesti alle kaksi asennuspäivää. Tietyntyyppisiin koteloihin on mahdollista vaihtaa vain sisuskalut, jolloin asennustyö helpottuu ja nopeutuu huomattavasti. Kohde laskuttaa kaiken kulutetun sähkön käyttäjiltä. Katso tästä blogikirjoitus toteutuksesta.

Puustellinkallion Pysäköinti Oy

Parkkihalli niin kuin kuuluu. Puustellinkallion pysäköinti on asukaspysäköintihalli Leppävaarassa. Kohteessa sallitaan myös vieraspysäköinti. Kaikki parkkihallin paikat on varustettu lämmitys- ja latausratkaisuilla nopeimpien tolppien ollessa 22 kW. Hallin sisäänajo ja laskutus tapahtuu eParking-sovelluksella ja kameratunnistuksella. Linkki blogiin.

Valmet Technologies

Valmet on erinomainen esimerkki yrityksestä, joka haluaa tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden sähköisen ajoneuvon lataamiseen työpäivän aikana. Valmet haluaakin näin tukea liikenteen sähköistymistä ja helpottaa työntekijöidensä päätöstä hankkia sähköinen ajoneuvo. Valmetin teknologiakampuksen pysäköintialueella on 10 latauspistettä, joista voi ladata 3,6 kW:n teholla. Hidaslataus on hyvä ratkaisu työpäivän ajan pysäköitynä olevan sähköauton akkujen lataamiseen.

sulje

Duetto Park

Latausta ja lämmitystä työpäivän ajaksi. Uusi ElektrA-mallisto pääsi todelliseen testiin, kun kerralla tehtiin lähes 60 lataus- ja lämmityspaikkaa. Kohteessa hyödynnettiin kuutta eri laitemallia teholuokassa 3,6 - 11 kW. Kohteessa hyödynnetään eParking-laskutusjärjestelmää monella eri tavalla; osassa yrityksistä halutaan tarjota lataus työntekijälle ja osassa maksetaan itse.

SATO

Latauspalvelut asukkaille. Jos tarvitset latausta niin SATO järjestää. Vuokrataloyhtiönä SATO ymmärtää asunnon houkuttelevuuden, sillä jos lataus ei järjestyisi, niin asunnonvaihto voisi olla edessä. Moderni vuokrataloyhtiö näkee liikenteen sähköistymisen muutoksen ja haluaa olla edelläkävijä.

Caruna

Lataustaivaassa lataa ihan kaikki. Carunan Lataustaivaaksi nimetty alue on todellisuudessa heidän työntekijöidensä parkkialue. Mutta miksipä latauspaikkoja pitäisi rajoittaa muilta? Caruna päätti laittaa laturinsa hyötykäyttöön ja tarjota latausmahdollisuuden lähialueen asukkaille toimistoaikojen ulkopuolella. Hyvä Caruna!

sulje

Postipuisto

TA:n rakennuttama Postipuiston parkkihalli on moderni pysäköintihalli, jossa latauspaikkoja riittää. Niitä riittää meinaa jokaiselle autopaikalle. Noin 10 % latauspaikoista on nopeampitehoisia, ja siten kalliimmin hinnoiteltuja, kuin hitaammat latauspaikat.

Avain-yhtiöt

Avain-yhtiöt on moderni asumispalveluita tarjoava yritys. Kesän 2021 jälkeen he ryhtyivät rakentamaan jokaiselle autopaikalleen hidaslatauspisteen. Tämän lisäksi kaikki lämmityssähkötkin laskutetaan autoilijalta samaan hintaa, koska onhan se nyt yhdenvertaista.

Purso Oy

Pursolta Pursolle. Uusien ElektrA-malliston tolppien alumiini tulee Pursolta. Laite kävi hakemassa Ulvilasta elekroniikkaa, Hervannasta softaa ja palasi palvelemaan pursolaisten ekoautoja.

Ota yhteyttä

Monipuolisesta valikoimastamme löydät älykkäät ratkaisut auton lämmitykseen ja sähköauton lataukseen.

Antti Hiekkanen

COO

+358 40 820 8840

antti.hiekkanen@igl.fi